Foto breed

Efficiënte videobewaking met IP-decodermonitoren

Lees verder 

Het openbaarvervoerbedrijf Edmonton Transit Service (ETS) maakt gebruik van een geïntegreerde oplossing voor videobewaking met IP-decodermonitoren. Hoe gaat dat in zijn werk? Een interview met Alan Baird, senior Core Communications-engineer bij ETS. 

 

Edmonton Transit Service is een lokaal openbaarvervoersbedrijf in de Canadese stad Edmonton. ETS exploiteert in totaal achttien LRT-stations met dagelijks meer dan 100.000 passagiers. Alain Baird, senior Core Communications-engineer bij ETS, vertelt over de recente installatie van de IP- decodermonitoren. Hoe past de monitoroplossing samen met het Genetec Security Center VMS (Video Management System) in het overkoepelende veiligheidssysteem?

 

 

Veiliger voelen

“Momenteel gebruiken we in totaal ongeveer 1100 camera’s uit verschillende productgeneraties”, zegt Baird. “University LRT Station is een groot metrostation met bewaking op verschillende niveaus: de perrons zelf, de tussenverdieping en de stationshal. Een groot deel van de passagiers bestaat uit studenten en medewerkers van de universiteit Alberta. Veel passagiers die ’s nachts met de metro rijden, hadden in het verleden angst dat iemand hen ongemerkt op de trappen kon opwachten. Dankzijde EIZO-monitoren die we hebben geïnstalleerd, kunnen ze de situatie nu inschatten voordat ze de trap oplopen. En bij twijfel kunnen ze een andere route kiezen. Ik denk dat demensen zich gewoon veiliger voelen als ze weten dat er videobewaking in de omgeving is. Dat is een van de redenen waarom we die maatregel hebben getroffen.”


Mensen voelen zich gewoon veiliger als ze weten dat er videobewaking in de omgeving is

Probleem: bekabeling

“Een grote uitdaging bestond erin dat het om een oud station gaat, dat voorzien was van analoge camera’s, waardoor er dus heel wat coaxiale kabels aanwezig waren. Bij de overstap van de analoge technologie op IP werden we geconfronteerd met de opgave om een IP-verbinding met de camera’s tot stand te brengen. Het grootste probleem bij dergelijke oude stations ligt in de bekabeling. De EIZO-monitoren konden direct via ethernet met het netwerk verbonden worden en op afstand met het Genetec VMS beheerd worden.” 

 

Voordeel monitoren

“De IP-decodermonitoren hebben het belangrijke voordeel dat ze geen Windows-box en geen extra computer vereisen, met afzonderlijk onderhoud en beveiliging. Alles is geïntegreerd in de monitor, wat het systeem veel minder kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen. Ons vorige analoge systeem had enkele beperkingen; het was bijvoorbeeld niet mogelijk om op afstand te wisselen tussen camera’s. Dat werd steeds hinderlijker voor het beheer en onderhoud. Alleen al het feit dat de EIZO-monitor probleemloos met Genetec verbonden kon worden, was enorm belangrijk. Veranderingen kunnen we gemakkelijk doorvoeren met slepen-en-neerzetten en na aanmelding via het webportaal kunnen we meteen de status van monitoren bekijken. Die centrale functies waren voor ons met het oog op het onderhoud, een echte verademing.” 

Kijk ook de video op Youtube over het Canadese openbaarsvervoerbedrijf en zie de EIZO IP-decodermonitoren (type: DuraVision FDF2304W-IP) in bedrijf. 

Efficiëntere werkprocessen

“Met de invoering van de meer gecentraliseerde VMS-oplossing van Genetec en de monitoren van EIZO hadden we minder apparatuur in de stations zelf nodig en ik kan nu vanuit mijn kantoor meer zaken afwerken zonder ter plaatse te hoeven zijn. Dat maakt onze werkprocessen aanzienlijk efficiënter.”

“Het grootste voordeel van ons partnerschap met EIZO en Genetec bestaat erin dat we voor de veiligheid van onze klanten zorgen en tegelijkertijd een vlotte werking kunnen garanderen. Hoe eenvoudiger en efficiënter we het werk van ons controlepersoneel kunnen maken, hoe beter.”

Dit artikel is gesponsord door EIZO. Meer informatie? Neem dan vandaag nog contact op met EIZO voor een vrijblijvende afspraak en/of testopstelling via (040) 760 03 60 of info.nl@eizo.com.


Handleiding politiekeurmerk

Efficiënte videobewaking met IP-decodermonitoren

10/18
Loading ...