Western Digital_626

Marko Post (links) en Bob Honout bij het verhuurmaterieel van BUKO Waakt.
Op de achtergrond het nieuwe kantoor voor BUKO Waakt en PBT Beveiliging en Telecom in Heerhugowaard.

PBT, BUKO Waakt en WSM over surveillance storage

‘Je wilt het beste van het beste’

De behoefte aan betrouwbare opslagcapaciteit groeit. Ook bij PBT Beveiliging en Telecom en het daaraan gelieerde bedrijf BUKO Waakt. Met de eigen kennis en expertise, en die van projectpartner en data storage-specialist WSM Technology, wordt in veel gevallen gekozen voor oplossingen van Western Digital. “De producten staan buiten, in weer en wind. Dan kun je niet af met een huis-tuin-en-keukenoplossing.”

Lees verder 

De markt verandert snel en technologische innovaties volgen elkaar razendsnel op. “Processen worden complexer en dynamischer dan ooit”, merkt Marko Post, algemeen directeur PBT Beveiliging en Telecom, op. “We zien dat de markt meer en meer behoefte heeft aan partijen die integrale veiligheidsoplossingen bieden. Alles ineen bij één partij. Van camerabewaking tot data-analyse binnen één videomanagementsysteem.” In het geval van BUKO Waakt, het aan PBT gelieerde bedrijf in mobiele camerabewaking, is die ontwikkeling volgens Post duidelijk merkbaar. “Aan de ene kant plaatst BUKO Waakt tijdelijke cameramasten op onder meer bouwlocaties om schadeposten en stilstand van een project te voorkomen. Maar men krijgt daarbij ook steeds vaker vragen van opdrachtgevers of op het project daarnaast ook toegangscontrole kan worden geïnstalleerd en onderhouden.” En die toegangscontrole is niet alleen even een pasje en poortje. “Nee, we maken daarbij steeds vaker de koppeling met andere data. Is er iets mis, bijvoorbeeld met een medewerker uit het buitenland die niet de juiste (belasting)papieren heeft, dan signaleren wij dat direct en wordt hem de toegang ontzegd. Of zijn de VCA-papieren niet in orde, ook dan krijgt men geen toegang. Met deze geavanceerde vorm van toegangscontrole voldoen de bedrijven aan de geldende wet- en regelgeving.”

 

Betrouwbare storage capaciteit

De vraag naar een bredere dienstverlening is volgens Sander Hoogeboom van PBT de reden dat er ook anders wordt gekeken naar data-storage. “Zoals gezegd, wij adviseren, installeren en onderhouden steeds vaker complete videomanagementsystemen. Aan de ene kant groeit hierdoor de behoefte aan betrouwbare storage-capaciteit. Aan de andere kant hebben we bij BUKO Waakt te maken met mobiele oplossingen die in het open veld staan. Dat stelt ook andere eisen aan de opslagschijven. Je kunt niet af met huis-tuin-en-keukenoplossingen.” Bob Honout, commercieel manager bij BUKO Waakt, vult aan. “Na plaatsing van ons camerasysteem is de projectlocatie real-time te monitoren via een live-view webportaal. Die beelden worden, in combinatie met geavanceerde videoanalyse software van PBT, automatisch opgeslagen en geanalyseerd. Zo wordt er melding gemaakt van voertuigen en ongewenste bezoekers of situaties: 24/7. De systemen moeten altijd werken, in weer en wind. Het kan plus dertig graden zijn, maar ook net zo goed min tien. Het kan windstil zijn, maar ook hard waaien waardoor de mast beweegt en trilt.”


Wanneer je een videomanagementsysteem bouwt, dan is opslagcapaciteit essentieel. Je wilt immers betrouwbare data verzamelen.

Big data

In samenspraak met WSM Technology wordt, als het gaat om data-storage, gekozen voor oplossingen van Western Digital. John Meulenkamp van WSM Technology legt het uit. “Wanneer je een videomanagementsysteem bouwt, dan is opslagcapaciteit essentieel. Je wilt immers betrouwbare data verzamelen. Steeds vaker zien we dat bedrijven big data creëren. De data afkomstig van onder meer toegangspoortjes, deuren en CCTV-camera’s worden dag en nacht, zeven dagen in de week verzameld, opgeslagen en geanalyseerd. Het is daarbij essentieel dat die data snel beschikbaar is, overzichtelijk wordt gepresenteerd en in een hoge kwaliteit. En wat doe je dan? Je kiest dan het beste. Meestal komen we dan uit bij Western Digital.” Specifiek voor de mobiele oplossing van BUKO Waakt zet men de microSD-kaart van WD Purple in, waarmee wordt ingespeeld op de specifieke eisen die daar gelden. Deze micro SD-kaarten zijn namelijk ontworpen om lang mee te gaan. Ook kunnen ze vaak worden overschreven. Bovendien zijn de kaarten voorzien van geoptimaliseerde edge-opslag die schok- en trillingbestendig is en temperaturen van -25° C tot 85° C kan weerstaan. “Het warme weer is vaak nog niet het probleem, vooral lage temperaturen kunnen zorgen voor uitdagingen. Met de microSD-kaarten van WD Purple wordt dit getackeld”, aldus Meulenkamp.

 

VPN-verbinding

De beelden worden vervolgens via een streng beveiligde VPN-verbinding gestuurd naar het datacenter, waar ze worden geanalyseerd. “Daar passen we de Ultrastar van Western Digital toe: het beste van het beste. Duurzaam, betrouwbaar en een grote opslagcapaciteit. We zien namelijk dat de komst van 4K-camera’s en de behoefte aan video-analyse en big data ervoor zorgt dat de vraag naar opslagcapaciteit toeneemt. Bij Western Digital zitten ze als het gaat om de Ultrastar nu op 14 terabyte, maar dat groeit snel door. De schijven van 20 terabyte zijn al in ontwikkeling”, weet Meulenkamp. Hij heeft hierover geregeld overleg met Western Digital. “Dat is fijn, ze geven dan meestal een forecast van wat er allemaal nog aankomt. Met deze informatie kan ik vervolgens mijn klanten goed adviseren. Daarnaast traint men ons en is er technische ondersteuning. Dat laatste is ook belangrijk. Wij, PBT en Buko Waakt willen namelijk niet dat een project stilvalt.”


PBT Beveiliging en Telecom biedt al ruim 29 jaar oplossingen voor inbraakbeveiliging, camera’s, security management systemen, telefooncentrales (VOIP, PBX), branddetectie- en ontruimingsinstallaties, datanetwerken, ICT-oplossingen, brandblussers en domotica. Zij leveren, installeren en onderhouden zowel eenvoudige als complexe installaties voor het beveiligen van MKB, transport en logistiek, datacenters, overheid, hoge risico locaties, particulieren en zorginstellingen in de Benelux en daarbuiten. PBT heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn, Blaricum en Heerhugowaard. Er werken 150 medewerkers  

 

WSM Technology Nederland is gespecialiseerd in het assembleren, configureren en eventueel installeren van Video Management (VMS) Servers & Clients. Dit doen zij volgens het Built-to-Order principe. WSM voert onder meer de volgende merken: Axis, Milestone, Genetec, Network Optix, Western Digital, EIZO, Veiligheid Voor Alles, Smart Cloud Security, Ubiquiti, Netgear.


Dit artikel is gesponsord door Western Digital.


Cyberbeveiliging van gebouwen

Western Digital: ’Je wilt het beste van het beste’

6/18
Loading ...