Foto breed

Innovatieve techniek als drijfveer achter het ‘nieuwe normaal’

Lees verder 

Europa kijkt vooruit naar een toekomst na de lockdowns. Overheden zijn op zorgvuldige wijze op zoek naar een balans om aan de ene kant zo snel mogelijk de economie weer op gang te krijgen en aan de andere kant om dit te doen zonder een heropleving van de omstandigheden van de laatste paar maanden opnieuw in gang te zetten. Technologie biedt uitkomst bij het vinden van deze balans, door aan de ene kant verschillende mogelijke maatregelen te automatiseren en aan de andere kant bij te dragen aan het creëren van een veilige samenleving. 

 

In Nederland kijkt de overheid samen met het bedrijfsleven op welke manier we het dagelijks leven weer ‘als normaal’ op kunnen starten. Zo zijn er voor verschillende industrieën protocollen ingesteld waar men zich aan moet houden, bijvoorbeeld in de horeca. Denk hierbij aan een verplichte vragenlijst als gezondheidscheck, een beperkt aantal mensen dat tegelijk binnen mag zijn en de benodigde anderhalve meter afstand die tussen mensen bewaard moet blijven. In het openbaar vervoer is het daarnaast verplicht om een mondkapje te dragen. Zo zijn er vele industrieën die op zoek zijn naar maatregelen en oplossingen om de deuren weer veilig te kunnen openen.

Hikvision: Innovatieve techniek als drijfveer achter het ‘nieuwe normaal’_624

De waarde van innovatieve technologie

Wat van belang is bij alle nieuwe maatregelen die in verschillende industrieën worden genomen, is dat deze maatregelen goed te handhaven moeten zijn. Hier kan innovatieve en intelligente technologie bijspringen, met name door middel van slimme analyses die aan de hand van videobeelden kunnen worden gemaakt.

 

Want hoe houdt een groot winkelcentrum met meerdere in- en uitgangen in de gaten hoeveel mensen er binnen zijn, zonder het merendeel van de in- en uitgangen te hoeven sluiten? Hoe kan je monitoren of mensen wel de voorgeschreven anderhalve meter afstand tot elkaar houden en ze er eventueel aan herinneren dat dit nodig is wanneer het niet gebeurd? Wanneer te veel mensen bij elkaar komen, kunnen we ze er dan automatisch op wijzen dat groepsvorming tot op heden verboden is voor de veiligheid van iedereen?

 

Bovenstaande scenario’s zijn een greep uit de mogelijke uitdagingen die we met intelligente analyse op basis van videocamerabewaking op kunnen lossen. De oplossingen die hieronder worden benoemd, zijn specifiek ontwikkeld om de samenleving te kunnen ondersteunen met het beheren en oplossen van dergelijke vraagstukken.

 

Temperatuurscreening

Temperatuurscreening kan van grote toegevoegde waarde zijn in het vinden van de balans tussen het opstarten van de economie en tegelijkertijd voor een veilige samenleving te zorgen. Thermische camera’s worden gebruikt om lichaamshuidtemperaturen op te meten. Deze camera’s kunnen ook aangeven wanneer iemand een afwijkende temperatuur heeft. Deze metingen kunnen op lange afstanden plaatsvinden en een temperatuurmeting heeft slechts een seconde nodig. Mensen kunnen zo bijvoorbeeld razendsnel bij zichzelf zien of ze een verhoogde temperatuur hebben en ervoor kiezen om weer huiswaarts te keren, zodat ze andere mensen niet in gevaar brengen.

 

Deze technologie wordt al gebruikt in ziekenhuizen en luchthavens in heel Europa. Ook in kantoorgebouwen wordt de waarde van deze technologie steeds meer gewaardeerd. Deze oplossingen kunnen ook nuttig zijn in onder andere transportknooppunten, winkelcentra en overheidsgebouwen - in feite overal waar grote hoeveelheden mensen samenkomen.

 

Thermische handapparatuur kan ook worden gebruikt om volledig draadloos en mobiel temperatuurmetingen uit te voeren. Zo kunnen bewakers bijvoorbeeld waar dan ook in het gebouw snel en efficiënt temperaturen screenen. Deze flexibele oplossing is geschikt om op meerdere manieren in te zetten, bijvoorbeeld tijdens evenementen, op bouwplaatsen of bij controleposten.

Cybercrisis_356

Temperatuur Screening & Mondkapjesdetectie 

Amsterdam ArenA Innovation Center (AAIC)_417

Bezoekersmanagement

Mondkapjesdetectie

In veel landen wordt het dragen van mondkapjes aanbevolen in openbare ruimtes of zelfs verplicht gesteld. In Nederland moeten gebruikers van het openbaar vervoer sinds 1 juni bijvoorbeeld altijd een mondkapje dragen tijdens het reizen.

 

Maar zijn er ook efficiënte manieren om dit te handhaven? Medewerkers van het openbaar vervoer kunnen immers niet iedereen tegelijkertijd in de gaten houden. Zowel temperatuurscreening camera’s als intelligente AcuSense camera's kunnen detecteren of een persoon een mondkapje draagt. Beide soorten apparaten kunnen een waarschuwing geven als iemand zijn mondkapje niet op heeft. Mondkapjesdetectie kan ook worden uitgevoerd met behulp van de DeepinMind NVR. Een bestaand camerasysteem kan aan deze NVR worden gekoppeld, waarna de NVR de mondkapjesdetectie uitvoert aan de hand van de binnenkomende beelden. Een efficiënte en geautomatiseerde manier om mondkapjes te detecteren.

 

Mondkapjesdetectie kan worden gebruikt in allerlei omstandigheden, van kantoorrecepties tot magazijnen en van winkels tot transportknooppunten.


Technologie biedt uitkomst bij het vinden van de balans tussen het op gang krijgen van de economie en het voorkomen van een heropleving van de omstandigheden van de laatste paar maanden.

Bezoekersmanagement

Het wordt mensen sterk aangeraden om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Toch gaat dit niet altijd even makkelijk, vooral niet wanneer er veel mensen op een plek aanwezig zijn. Om deze reden beperken sommige winkels zelfs het aantal mensen dat ze binnenlaten. In de horeca en in kantoorgebouwen zien we inmiddels dezelfde trend. Innovatieve technologie kan opnieuw helpen bij het efficiënt monitoren van bezoekersaantallen en eventuele groepsvorming.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld camera’s die speciaal ontworpen zijn om mensen te kunnen tellen. Dit geeft gebouwbeheerders duidelijk inzicht in hoeveel mensen zich in een gebouw bevinden, zelfs als er sprake is van meerdere in- en uitgangen. Het systeem is zo geprogrammeerd dat het een waarschuwing geeft als er te veel mensen binnen dreigen te komen, en geeft een definitief alarm wanneer een bepaalde grens daadwerkelijk is bereikt.

 

Daarnaast zijn er oplossingen beschikbaar om de daadwerkelijke afstand tussen personen te detecteren en een waarschuwing aan deze detectie te koppelen wanneer mensen geen afstand houden, bijvoorbeeld een vooraf opgenomen herinnering. Daarnaast zijn er mogelijkheden om groepsvorming te detecteren. Wanneer te veel mensen zich in een ruimte bevinden en er dus onmogelijk voldoende afstand kan worden gehouden, dan kan het systeem opnieuw een waarschuwing afgeven.

 

Deze oplossingen maken bezoekersmanagement makkelijk, inzichtelijk en efficiënt. Zo kunnen we het samen veilig houden voor iedereen, met de helpende hand van innovatieve technologie.

 

Oplossingen voor de anderhalvemetersamenleving

Technologie wordt van steeds groter belang in ons dagelijks leven. We gebruiken het elke dag voor allerlei activiteiten en helpt ons bij het automatiseren van verschillende taken. Het voordeel van technologie en innovatie is daarnaast dat het een continu proces van onderzoek en ontwikkeling is, van vooruitgang en verbetering. Hikvision beschikt in de beveiligingsindustrie over het grootste team van ontwikkelaars, dat continu bezig is met nieuwe manieren verzinnen om onze samenleving te ondersteunen en veiliger te maken. Zo kan innovatieve techniek de drijfveer achter het ‘nieuwe normaal’ zijn.

Dit artikel is gesponsord door Hikvision.

 

Meer informatie over innovatieve technologie ter ondersteuning van de anderhalvemetersamenleving: www.hikvision.com/nl/Oplossingen-Voor-De-1,5m-Samenleving

Wat is een Smart Building?

Hikvision: Innovatieve techniek als drijfveer achter het ‘nieuwe normaal’

4/18
Loading ...