Western Digital_545

Koerier met eigen wijk   

Vaak begint een rechercheonderzoek met een melding van een oplettende burger. Zo ook bij een melding over een koerier met vreemd gedrag. De betreffende koerier was al een paar jaar in dienst bij een koeriersbedrijf en had een behoorlijk grote wijk waar hij pakketjes bezorgde.

Lees verder 

De anonieme melding aan het koeriersbedrijf luidde: “Volgens mij handelt jullie koerier in verdovende middelen, hij gedraagt zich namelijk vreemd.” Op zich best wel een harde beschuldiging en vanwege de anonimiteit was het ook niet mogelijk om navraag te doen waarop deze beschuldiging was gebaseerd.

 

Onderzoek

Tijdens het onderzoek werd eerst gekeken naar de kwaliteit van de aflevering. Met een score van 98% stond de betreffende koerier boven aan de lijst qua tevredenheid. Vervolgens werd de route van het Tracking & Tracing systeem geanalyseerd. Op het eerste gezicht bleek de koerier zich aan de route te houden en waren er geen vreemde bewegingen buiten de route waarneembaar.  

De koerier had een eigen handeltje in verdovende middelen gecreëerd

 

 

Observatie

De volgende stap was een observatie. Daaruit bleek dat de koerier snel en correct werkte. In de middagpauze parkeerde hij zijn busje bij een middelbare school. Hij bleef erin zitten en at op zijn gemak een broodje. Vervolgens kwamen er leerlingen uit de school en zij liepen in de richting van het busje van de koerier. Daaropvolgend ging er elke keer 1 scholier daadwerkelijk naar de auto en duidelijk was te zien dat er vervolgens iets door de koerier aan de betreffende scholier werd gegeven en dat hiervoor werd betaald.  

 

Eigen handeltje

Daarop is de koerier aangesproken en is zijn busje doorzocht. Naast de bestuurdersstoel werd een open doosje aangetroffen met daarop een adres in zijn wijk. In het doosje zaten kleine pakketjes met verdovende middelen. Nader onderzoek wees uit dat heel regelmatig een doosje werd bezorgd op hetzelfde adres. De koerier wist op welke dag er een levering zou plaatsvinden en pakte het pakketje uit de lading en scande dit als afgeleverd. Op deze wijze had de koerier een eigen handeltje in verdovende middelen gecreëerd. Door deze werkwijze hoefde hij zelf niet langs zijn leverancier en was de pakkans laag. Door de oplettende burger moet hij nu echter op zoek naar een andere bezorgdienst.  

 

René Terwey, directeur VMB security & solutions in Almere (www.vmbrecherche.nl)    

 

 

Recht: Ontslag voor werknemer die celstraf uitzit

Recherche: Koerier met eigen wijk

14/16
Loading ...