Kunstmatige intelligentie Dahua beveiligt Allianz Parque

Wat is er nodig om een voetbalstadion te beveiligen? De Allianz Parque arena kan meer dan 50.000 bezoekers ontvangen en wordt gebruikt voor concerten, evenementen en uiteraard sportwedstrijden. De innovatieve technologie van Dahua waarborgt de veiligheid van het stadion en zijn bezoekers met behulp van kunstmatige intelligentie.

Lees verder Logo Dahua.

www.dahuasecurity.com 


De Allianz Parque arena in São Paulo is een ultramodern, multifunctioneel stadion gebouwd in 2014. Met tientallen sportwedstrijden per jaar, concerten van muzikale grootheden als Paul McCartney en dagelijkse rondleidingen is het aantal bezoekers immens. Het management investeert continu in geavanceerde technologieën en nieuwe oplossingen om op gelijke voet te blijven met de laatste wereldwijde normen voor innovatie.

 

Videobewakingscamera’s

De nieuwste investering betreft de videobewakingscamera’s van Dahua Technology. Deze camera’s beschikken over kunstmatige intelligentie en helpen het beveiligsteam van de arena om effectiever en productiever te werken. Het stadion is zo in staat om met uiteenlopende scenario’s en evenementen om te gaan. De installatie van het systeem kostte negentig dagen. Volgens Eduardo Rigotto, general manager van Allianz Parque, vormde de grootste uitdaging de implementatie van het systeem, terwijl het stadion in gebruik bleef. “De installatie moest uitgevoerd worden zonder het beveiligingsteam te hinderen. Met behulp van het Dahua Technology team waren we in staat om dit te doen zonder grote veranderingen in onze oorspronkelijke planning”, legt Rigotto uit.

Foto in kolom- 6:4 verhouding
Dahua_408

Oplossing

Voor dit project gebruikte Dahua de nieuwste generatie technologieën uitgerust met kunstmatige intelligentie. Veel functies bieden meer dan slechts een beeldopname, zoals die van een gewone camera. De geselecteerde cameramodellen en technologieën zijn als volgt

  • DH-IPC-PF83230-A180 – panoramische camera met vier 8 megapixel CMOS-sensoren, die een 180-graden 32MP-beeld genereren met de H.265 compressietechniek.
  • SD6CE245UN-HNI – PTZ-camera met verschillende technologieën, waaronder Starlight, dat het mogelijk maakt om beelden te tonen onder omstandigheden met uitermate weinig licht (minder dan 0.005lux). Deze hebben een 45x zoomsysteem en een infraroodverlichting met een bereik van 250 meter.
  • MPT310 draagbare recorder, gebruikt met een lapel-camera, om beeld- en geluidsopnames en transmissies van hoge kwaliteit te maken. Dit vanuit het oogpunt van agenten die ter plekke aanwezig zijn.
  • DH-IPC-HFW8242EN-Z4FD-IRA-LED – special netwerkcamera’s die gezichten registreren door middel van een KI-algoritme, uitgerust met een chip met Deep Learning Technology. De camera’s localiseren de gezichten in de videobeelden en analyseren kenmerken zoals geslacht, leeftijd, uitdrukking, wel of geen bril, et cetera.
  • DHI-IVSS7016DR-4T – netwerkcamerarecorder en gezichtsdatabasemanager. Deze werkt in combinatie met de CMS DSS PRO die de video-opnames in het netwerk maakt en daarnaast reeds geregistreerde gezichten in de database van de werknemers en dienstverleners van Allianz Parque beheert en analyseert. De gebruiker kan een zwarte lijst opstellen en de recorder zal alarm slaan wanneer onbevoegde personen worden gedetecteerd in bepaalde sectoren. Deze server kan ook live de invoerstroom bij de ingang verwerken en is in staat om tot wel veertig gezichten per seconde te herkennen. Binnen een paar seconden worden deze vergeleken met de database en kan er een veiligheidswaarschuwing afgegeven worden.
  • Videomuur met zes 46-inch LCD-schermen (DHL460UCM-ES), die een 2x3 matrix vormen, en een Dahua-controller (NVD0905DH-4I-4K). Deze kan 4K live videobeelden, advertenties en bulletins op professionele wijze in beeld brengen.
Dahua_409

Voordelen

“We zijn trots op onze samenwerking met Dahua Technology. Hierdoor heeft Allianz Parque nu een ultramodern gezichtsherkenningssysteem met kunstmatige intelligentie en data-analyse, dat geintegreerd kan worden in het systeem van ons openbare veiligheidsteam”, benadrukt Rigotto. Hij wijst erop dat er altijd mogelijkheden zijn om te moderniseren. “De markt is de afgelopen vijf jaar veranderd, om voorop te blijven lopen als inspiratie voor andere plekken moeten we blijven investeren in nieuwe technologieën.”

 

Dahua Technology leverde niet alleen geavanceerde beveiligingstechnologie, maar is nu ook sponsor van Allianz Parque. Het Arena Control Center zal daarom ‘CCO door Dahua Technology’ heten.

 

“Onze filosofie is het leveren van grote projecten die niet alleen een verschil maken voor de klant ,maar ook voor de mensen die gebruik maken van de locatie”, zegt Fabio Lopes, director channel sales Dahua Technology Brazilië. “Allianz Parque is een uitgaansgelegenheid waar toeschouwers naartoe komen om van een mooie show te genieten, en van totale veiligheid en comfort.”


Civis Sollicitus: Kunstmatige criminaliteit

Kunstmatige intelligentie Dahua

13/18
Loading ...