Cybersecurity is een kat-en-muisspel

Cybersecurity is hét onderwerp van deze tijd waar niemand meer omheen kan. Ook Dahua heeft cybersecurity hoog in het vaandel staan en probeert gebruikers van zijn producten en diensten zo goed mogelijk te beschermen tegen digitale aanvallen. Daarvoor heeft het intern het Dahua Cybersecurity Center (DCHH) opgericht.

Lees verder 


Strenge cybersecuritytesten

Wie draagt er nu eigenlijk de verantwoordelijkheid voor het beveiligen van beveiligingssystemen – en dus ook van bewakingscamera’s – tegen digitale aanvallen? Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een aanval moet iedereen zijn steentje bijdragen. Dit begint uiteraard bij onszelf als producent en leverancier van camera’s. Cybersecurity speelt dan ook een grote rol tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van al onze producten en diensten. Alles wat wij op de markt brengen wordt aan onze strenge interne cybersecuritytesten onderworpen. Dahua werkt hiervoor samen met gerenommeerde cybersecuritypartners zoals Synopsys. Op deze manier kunnen wij een hoge beveiligingsstandaard voor alles wat Dahua is realiseren.

 

Rol installateur en eindgebruiker

De installateur en eindgebruiker spelen vervolgens ook een grote rol in het beveiligen van beveiligingssystemen tegen cyberaanvallen. Een systeem dat is geplaatst in een open en toegankelijk netwerk loopt altijd meer risico op een aanval van buitenaf. Dahua probeert ook hier te helpen door adviezen en hulpmiddelen te geven om het risico op een succesvolle aanval zo klein mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht veranderen van standaardwachtwoorden, eenvoudig up-to-date houden van firmware, advies bij het juiste gebruik van poorten en het nut van het inzetten van een VPN.

 

Foto bij quote - 6:4 verhouding
Foto in kolom

Incidententeam

Laten we echter niet vergeten dat cybersecurity een kat-en-muisspel blijft. We doen er met zijn allen zoveel mogelijk aan om onze systemen dicht te timmeren, maar het risico op een succesvolle cyberaanval blijft aanwezig. Daarom bestaat binnen het DCHH een incidententeam voor productbeveiliging (PSIRT). Zodra er een beveiligingslek wordt geconstateerd, duikt dit team erbovenop om zo snel mogelijk gebruikers op de hoogte stellen en het probleem op te lossen. Op deze manier wordt de schade van een beveiligingslek alsnog zoveel mogelijk ingeperkt.


Cybercrisis: back to basics

Dahua Cybersecurity Center

9/13
Loading ...