Western Digital_545

Zes trends in smart security om rekening mee te houden  

Smart security gaat verder dan de statische bewaking die we gewend zijn. Dankzij de nieuwe mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) groeit beveiliging naar realtime videoanalyse.

Lees verder 

AI en smart video beloven meer inzichten uit beveiligingsvideo te halen. Naarmate meer van deze always-on-systemen worden uitgerold, zal edge computing een belangrijke rol spelen bij het vastleggen, verzamelen en analyseren van gegevens met een hogere resolutie. Als gevolg van deze evolutie zijn er een zestal belangrijke trends om rekening mee te houden.  

 

 

1Méér dan beveiliging door AI

 

Het streamen van een videofeed van een vaste beveiligingscamera naar een centrale locatie waar deze in realtime wordt bekeken of opgenomen voor toekomstig gebruik is de standaard geworden. Door de opkomst van kunstmatige intelligentie zien we echter een grote verandering in de waarde van die beelden. Dankzij AI zijn camera's niet langer eenvoudige, statische lenzen, ze doen méér: ze matchen patronen en focussen op specifieke zones of bewegingen. Camera's die vroeger winkeldieven betrapten, kunnen nu winkeldiefstal in realtime identificeren. Deze apparaten kunnen zelfs worden gebruikt om de gewoonten van klanten te analyseren. Welke soorten klanten komen bijvoorbeeld een winkel binnen en naar welke gangpaden gaan ze? Door nieuwe inzichten te verwerven in de gewoonten van kopers, kunnen winkeliers betere beslissingen nemen om meer plezierige en winstgevende winkelervaringen te creëren.   Daarnaast worden er tegenwoordig veel meer soorten camera's gebruikt, zoals bodycams, dashboardcamera's en nieuwe Internet of Things (IoT) -apparaten en -sensoren. Videogegevens zijn tegenwoordig zo rijk dat je ze kunt analyseren en veel waardevolle informatie in realtime kunt afleiden, in plaats van achteraf.  

 

 

 

2Edge computing voor snelle data-analyse

 

Naarmate de acceptatie van de public cloud groeide, zagen bedrijven en organisaties het platform als een centrale locatie voor big data. Er is echter recentelijk oppositie geweest tegen die trend. In plaats daarvan zien we nu dat gegevens aan de rand (edge) worden verwerkt in plaats van in de cloud. Er is een belangrijke reden voor deze voorkeurswijziging: latency.

 

Latency is een belangrijke overweging bij het uitvoeren van real-time patroonherkenning. Het is voor camera's erg moeilijk om gegevens zoals een 4K-bewakingsvideo die 24/7 wordt opgenomen te verwerken als data teruggestuurd moet worden naar een gecentraliseerd datacenter op honderden kilometers afstand. Om tijdig en toepasbaar te zijn in dynamische situaties, zoals openbare veiligheid, moet data snel geanalyseerd kunnen worden. Door relevante gegevens aan de rand op te slaan, kan AI data-analyse veel sneller plaatsvinden. Dit leidt tot veiligere gemeenschappen, effectievere activiteiten en een slimmere infrastructuur.  

 

 

3Slimme bewaking maakt fabrieken slimmer

 

Fabrieken zijn altijd een bijenkorf van activiteit. Dankzij de opkomst van IoT-technologie zijn afdelingen meer en meer met elkaar verbonden en werken ze vaak samen. Van ontwerpfase tot assemblagelijn en alles daartussenin - AI & IoT staat centraal. Zo’n moderne fabriek vereist een high-definition, 360 slimme bewaking die alle activiteiten kan volgen. Naast het voor de hand liggende beveiliging gebruik, kunnen slimme camera's worden ingezet om de efficiëntie van magazijnprocessen en de werking van de productlijn te helpen analyseren. Deze extra technologische eisen vereisen een grote hoeveelheid data om 24/7 te kunnen werken en opslag van deze beelden is natuurlijk van het grootste belang.  

 

 

4AI en UHD stellen nieuwe eisen aan data-infrastructuur

 

Om het bovenstaande uit te voeren, hebben slimme beveiligingscamera's intelligentie en opslag in het apparaat zelf nodig. AI-gedreven toepassingen en mogelijkheden, zoals patroonherkenning, zijn afhankelijk van high-definition resoluties zoals 4K, ook wel bekend als Ultra High Definition (UHD). Deze gedetailleerde gegevens hebben een grote impact op de opslag - zowel op de capaciteit en snelheid waarmee ze moeten worden geschreven, als op het netwerk. In vergelijking met HD heeft 4K-video veel hogere opslagvereisten en ook 8K komt eraan.

 

Zoals we weten, heeft 4K-video vier keer het aantal pixels als HD-video. Daarnaast ondersteunt 4K-compatibele video 8, 10 en 12 bits per kanaal, wat zich vertaalt naar 24, 30 of 36 bits kleurdiepte per pixel. Een vergelijkbaar patroon geldt voor HD - meer kleur met 24 bits of minder kleur met 10 of 12 bits kleurdiepte per pixel. Alles bij elkaar genomen is er een toename van 5,7x in bits gegenereerd door 4K versus 1080 pixel video.

 

Grotere videobestanden stellen nieuwe eisen aan de data-infrastructuur voor zowel videoproductie als bewaking. Dat betekent dat investeren in data-infrastructuur een belangrijke overweging wordt bij het onderzoeken van slimme beveiliging.  

 

 

5Houd rekening met een back-up

 

De meeste slimme beveiligingsoplossingen moeten 24/7 werken, ongeacht hun omgeving. Toch kan het gebeuren dat hardware- of software systemen uitvallen. Daarvoor is het belangrijk om een ​​failover-proces op te zetten om de continue werking te garanderen of gegevens te herstellen na een storing.

 

Neem het voorbeeld van een ziekenhuis met tientallen of zelfs meer dan honderd camera's die via IP op een centrale recorder zijn aangesloten. Als het ethernet uitvalt, kan er geen video worden vastgelegd. Een dergelijke gebeurtenis kan een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid en beveiliging van ziekenhuispatiënten en -personeel.

 

Om deze reden worden microSD-kaarten in camera's gebruikt om continu opnemen mogelijk te maken. AI-gedreven softwaretools kunnen vervolgens ontbrekende gegevensstromen 'patchen' met de inhoud die op de SD-kaart is vastgelegd. Zo kan de videostream alsnog chronologisch worden bekeken zonder hiaten in de inhoud.

 

 

6Geavanceerde apparaatanalyse voorkomt uitval

 

Zelfcontrole is een essentieel hulpmiddel geworden voor een betere uptime, proactieve ondersteuning en efficiëntie voor veel systemen. Immers, een heel systeem kan uitvallen, simpelweg omdat een onderdeel niet goed functioneert. Door een intelligent platform te ontwerpen wat de status van apparaten volgt, kunnen systemen proactief onderhouden worden. Bedrijven moeten daarom investeren in harde schijven die verschillende parameters, waaronder temperatuur, kunnen bewaken, zodat beheerders onmiddellijk actie kunnen ondernemen voordat de betrouwbaarheid van beveiliging in het gedrang komt.

 

De traditionele beveiligingscamera met vaste plaats is een betrouwbare dienaar geweest, maar heeft zijn tekortkomingen. Slimme beveiliging gaat tegenwoordig over het gebruik van AI en edge computing om een ​​altijd beschikbare beveiliging met hoge resolutie te bieden die mensen 24/7 veilig kan houden.

 

De zes genoemde trends verhogen de eisen en het belang van beveiligingsmonitoring, wat betekent dat de vereisten van de ondersteunende gegevensinfrastructuur daarop moeten aansluiten, inclusief de mogelijkheid om de infrastructuur proactief te beheren om een ​​betrouwbare werking te garanderen. Om dit mogelijk te maken, moeten bedrijven zorgen dat ze over de vereiste opslagmogelijkheden beschikken.   Dit artikel is gesponsord door Western Digital.

Slimme camera’s en de meldkamer van de toekomst

Western Digital

10/16
Loading ...