Snel koorts detecteren: de thermische producten en oplossingen

Hoe kun je snel en real-time verhoogde lichaamstemperaturen detecteren? Een vraag die zeker in deze tijden cruciaal is in de securitybranche. De thermische producten en oplossingen op een rij.

Lees verder 


De Hikvision ‘Fever Screening’ Oplossing, oftewel het detecteren van koorts, is een kosteneffectieve oplossing die ontworpen is om in real-time verhoogde lichaamstemperaturen te detecteren. De geavanceerde thermische sensors en algoritmes die door Hikvision zelf worden ontwikkeld en geproduceerd, worden gebruikt voor een snelle en efficiënte eerste koortsscreening die binnendeurs moet plaatsvinden, met een foutmarge van maximaal ±0,3°C. Wanneer een verhoogde lichaamstemperatuur wordt gedetecteerd, wordt er onmiddellijk een alarm uitgestuurd. De thermische camera’s ondersteunen audio-alarmen, waardoor men ter plekke onmiddellijk op de hoogte kan worden gesteld en een tweede meting kan uitvoeren met een medische thermometer ter verificatie.

Handheld thermische camera

Er zijn verschillende producten binnen deze oplossing die verschillende doeleinden hebben. Zo is er bijvoorbeeld de thermische handheld camera. Deze mobiele camera kan in de hand worden vastgehouden en kan de lichaamstemperatuur van maximaal één persoon tegelijk binnen een seconde vaststellen. Het detecteren van de lichaamstemperatuur gebeurt in real-time, dat betekent dus dat als de persoon beweegt de thermische handheld de correcte temperatuur in beeld blijft brengen in het scherm van het apparaat zelf.

 

De thermische handheld kan daarnaast verbonden worden met een pc-client, of met een mobiele app, om zo de temperaturen in de gaten te houden en eventuele alarmen van verhoogde lichaamstemperaturen op te volgen. Het grote voordeel van de thermische handheld camera is dat deze overal mee naartoe kan worden genomen en worden ingezet, volledig draadloos.

HikVision_548


HikVision_549

Thermische bullet- & turret-camera

Daarnaast heeft Hikvision de bi-spectrum thermische bullet- en turret-camera’s die zonder dat er enige kalibratie nodig is, temperaturen kunnen detecteren met een foutmarge van maximaal ± 0,5°C. Een bi-spectrum camera kan zowel optisch (normaal) beeld als thermisch beeld produceren. Deze thermische camera’s zijn beschikbaar in verschillende resoluties met verschillende soorten lenzen, zodat men voldoende keuze heeft in het bepalen van de meetafstand van personen.

Deze camera’s kunnen als een reguliere beveiligingscamera worden geïnstalleerd, maar kunnen ook als tijdelijke oplossing op een tripod worden gemonteerd. Het grote voordeel van de bullet- en turret- camera’s, is dat deze de lichaamstemperaturen tot wel 30 personen tegelijk in real-time kunnen detecteren.

Black body

De ‘black body’ kan worden gezien als een accessoire die de fever screening-oplossing nog nauwkeuriger maakt. Alle thermische bullet- en turret-camera’s die geschikt zijn voor het detecteren van verhoogde lichaamstemperaturen kunnen worden gecombineerd met de ‘black body’.

Dit apparaat dient als een referentiepunt voor de thermische camera’s, omdat de black body te allen tijde een vaste en stabiele temperatuur heeft. De thermische camera vergelijkt de temperatuur van alles wat in beeld komt ten opzichte van dit referentiepunt en op deze manier kan er een hogere nauwkeurigheid bewerkstelligd worden. De foutmarge is maximaal ± 0,3°C.

HikVision_555

Foto in kolom - 6:4 verhouding

De oplossing in een notendop

  1. Out-of-the-box nauwkeurigheid temperatuurdetectie van ±0,5°C (±0,3°C na kalibratie met black body).
  2. Contactloze, snelle en efficiënte meting binnen een seconde voor maximaal 30 personen tegelijkertijd met de bullet- en turret-cameramodellen.
  3. Volledig draadloze mobiele oplossing voor snelle contactloze temperatuurmetingen met de thermische handheld.
  4. Onmiddellijk audio-alarm uit camera bij detectie verhoogde lichaamstemperatuur.
  5. Slimme lichaamsdetectie voor vermindering valse alarmen.

Dit artikel is gesponsord door Hikvison.


Meekijken met beveiligingscamera’s

HikVision

6/16
Loading ...