IP-camera van Dahua helpt het weer te volgen voor de berg Refugio Collado Jermoso

Wist u dat u heel eenvoudig kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf 2.064 meter hoogte op de Refugio Collado Jermoso? Dankzij de technologie van de IP-camera van Dahua, de distributie van IPTECNO en de installatie van WOLKAM, kunt u nu het fantastische landschap bewonderen en de laatste weersinformatie en -waarschuwingen ontvangen, verzonden vanaf de top, rechtstreeks naar sociale media.

Lees verder www.dahuasecurity.com 

Logo Dahua

Uitdagingen

Op de top van de Refugio Collado Jermoso zijn de barre weersomstandigheden de grootste uitdaging. Er is goede uitrusting vereist om alle extreme omstandigheden, zoals storm, lage temperatuur, vochtigheid, enz., te overleven. Ook de streamingoplossing is een groot probleem. Voor voortdurende observatie en online video is een krachtige streaming-engine nodig om realtime beeld te verkrijgen..    

 

Oplossing

Volgens analyse van deze situatie, zal de speed dome SD65F230F-HNI uit de ultra-serie van Dahua een zeer goede keuze zijn. Deze camera biedt een krachtige optische zoom en levert een nauwkeurige pan-/kantel-/zoomfunctie om elke kijkhoek op te vangen. Met de Starlight-technologie is de camera tevens de perfecte oplossing voor zowel omgevingen met extreem lage belichting als in daglicht. Met True WDR kan de camera probleemloos rechtstreeks in het zonlicht kijken. Hoewel de camera met al deze technologieën een hoge beeldkwaliteit heeft, valt het niet mee om de extreem zware weersomstandigheden te overleven. De Dahua-camera werkt in extreme temperaturen van -40°C tot +70°C en in een luchtvochtigheid van 95%. Ook voldoet de camera aan de vandalismebestendige impactklasse van IK10. Onderworpen aan strenge stof- en wateronderdompelingsproeven en gecertificeerd volgens de IP67-beschermingsgraad, is de camera geschikt voor dit project en andere veeleisende buitentoepassingen..

Foto in kolom- 6:4 verhouding
Dahua_408

Voordelen

Begin 2018 zijn er tests uitgevoerd op de camera die werd gebruikt door Aemet Cantabrië om informatie te verkrijgen omtrent lawinegevaar bij de Picos de Europa. Op dat moment werd de nieuwe uitrusting gebruikt tijdens een enorme sneeuwval die de eerste koufront van februari inluidde en in enkele dagen voor meer dan 3 meter sneeuw in het gebied zorgde. De camera werkte nog steeds prima.

 

Voor alle buitensporten in het Picos de Europa Nationaal Park en de Valdeón-vallei, werd op 18 juni een aantal IP-camera’s van Dahua in gebruik genomen. De camera’s die op de Refugio Collado Jermoso zijn geïnstalleerd, bieden livevideo en -audio op de Facebook-pagina of het YouTube-kanaal en zullen ongetwijfeld vanaf nu een van de meest populaire live-beelden van Picos de Europa worden, zowel voor de pracht van zijn weergaven en voor visuele informatie over de omstandigheden en de de staat van de klimatologie van het bovenste gedeelte van de Valdeón-vallei.

Dahua_409

De nieuwe hoek van de camera die nu naar het westen en over Valdeón-vallei kijkt, kan de totale omvang en het spectaculaire kalksteenlandschap waarnemen dat Picos de Europa te bieden heeft, met de top van Friero (2.440 m) op de voorgrond en La Canal de la Sotín eronder. De mooiste foto’s die werden gemaakt door de webcam van Dahua, waren de adembenemende zonsondergangen die tot nu toe uitsluitend waren gereserveerd voor bergbeklimmers en ervaren wandelaars. Ondertussen wordt gezegd dat men op de Refugio Collado Jermoso de mooiste zonsondergangen in het Picos de Europa Nationaal Park kan aanschouwen.


Cameratoezicht op eredivisieniveau

Dahua

5/16
Loading ...